БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ ВАС ПОЗИВА НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ ШТЕТНОГ УГОВОРА О ИЗГРАДЊИ „БЕОГРАДА НА ВОДИ“!

Позивамо све дискретне хероје да у недељу 27.09.2015. године, својим присуством подрже протест против потписивања уговора о изградњи фамозног „Београда на води“, који је у потпуности супротан јавном интересу Београђана и правном поретку Републике Србије.

 

Након лажних обећања да ће инвеститор из УАЕ уложити 3,5 милијарди евра у изградњу „Београда на води“, дошли смо до тога да се инвестиција свела на свега 150 милиона евра и 150 милиона евра кредита који ће бити одобрен под комерцијалним условима. За ову суму страни инвеститор добија на поклон 100 хектара грађевинског земљишта на најатрактивнијој локацији у центру Београда. Инвеститор такође задржава право да по својим условима организује целокупну изградњу, тако да се прича о отварању 200.000 нових радних места за наше раднике свела на јефтин политички маркетинг.

 

С друге стране, Србија се уговором обавезује да сноси све трошкове експропријације земљишта у износу од 130 милиона евра, као и изградњу целокупне инфраструктуре, што ће пореске обвезнике коштати много више од целокупне инвестиције иностраног „партнера“. Влада Србије је такође прихватила да се овим штеточинским уговором у потпуности искључи примена Устава и Закона Републике Србије на територији наше земље.

 

Докле иде граница понижавања народа од стране властодржаца у Србији?

 

Протест почиње у недељу 27. септембра у 11.55 часова испред зграде Геозавода у Карађорђевој улици. Организатор протеста је Иницијатива грађана Не да(ви)мо Београд.

 

Изађи и побуни се!

 

Нећу живот на води, хоћу Београд на слободи!!!

 

12011259_523604727817037_4863122092997012275_n

You may also like...

3 Responses

  1. lesa says:

    A tih 130 za eksproprijaciju, takodje uzima na kredit od arapa pod komercijalnim uslovima…tako da je to ko zna koliko sa kamatama.

  2. Лаза says:

    Направите једну акцију до Чикага! Има нас овде… Само реците да ћете доћи и све остало је лако.

  3. Aleksandar says:

    Jao “lazo” ne pasi govna, pa nece ljudi dolaziti zbog jedne budale koja je pobegla sa broda koji tone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.